Derde spreker

Drs. Michiel Dijkman
Toezichthouder bij NTR en Limburgs Museum

Volg Michiel Dijkman op social media

linkedin

Curriculum

Michiel Dijkman (1984) is in het dagelijks leven hoofd communicatie & corporate affairs bij een van ’s werelds grootste technologiebedrijven, Samsung. Daarnaast is hij op zijn leeftijd al toezichthouder bij de publieke omroep NTR en het Limburgs Museum. Ook is hij adviseur van onderwijsinstellingen als Fontys Hogeschool voor Marketing & Management, Nuffic (internationalisering onderwijs) en betrokken bij verschillende besturen in de kunst- en cultuursector en het CDA. 

Hij studeerde Internationale Bedrijfskunde (2008) aan de Universiteit van Maastricht, waaronder een semester aan de University of Calgary in Canada (2005). In 2016, volbracht hij een executive management programma aan Harvard University over “Strategies to Create Business & Social Value”.

Al zijn hele leven werkt hij op het snijvlak van publiek en privaat. Tijdens zijn studie werkte hij jaren bij de Rabobank. Hij maakte de crisis bij Fortis mee en vervolgde zijn carrière bij pensioenuitvoerder APG op de afdeling strategie en beleid. Via internationaal consultancybureau Burson-Marsteller in Den Haag en Brussel startte hij bij Samsung Electronics Benelux.

Voor het CDA stond hij in 2009 op de lijst voor het Europees Parlement en behaalde circa 6000 stemmen, waarna hij via een visiegroep meeschreef aan het partijprogramma voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

Deel deze bijeenkomst met uw netwerk

en ontmoet nog meer toezichthouders